Summer Legumes Salad

Υλικά

  • 300γρ Σαλάτα οσπρίων
  • 4-5 κρεμμύδια φρέσκα κρεμμύδια
    κομμένα σε φέτες
  • 1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
  • 30γρ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 30γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30γρ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 30γρ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λαδολέμονο
    (50γρ λεμόνι 150ml ελαιόλαδο)
  • 15 ελιές χωρίς πυρήνα
    και κατά προτίμηση ντομάτα
    κομμένη σε κύβους

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα όσπρια για 18 ώρες σε άφθονο νερό,
κάνοντας τρεις αλλαγές νερού, για να φουσκώσουν καλά.
Ξεπλένουμε τα όσπρια και τα βάζουμε να βράσουν.
Μόλις ψηθεί η φακή, αποσείρουμε, σουρώνουμε και τα
αφήνουμε να κρυώσουν, κρατώντας 5-6 κουταλιές
της σούπας από το ζωμό τους. Πλένουμε και κόβουμε
τα αρωματικά, χτυπάμε το λαδολέμονο και σε μία λεκάνη,
ανακατεύουμε όσπρια, αρωματικά μαζί με το ζωμό που κρατήσαμε.
Και καλή σας όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *