Μεθυσμένο Κριθαρότο

Υλικά

  • 400γρ Κριθαρότο
  • 800γρ Γαρίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2/3 ποτηρι νερού ελαιόλαδο
  • χυμός ντομάτας
  • 2 σφηνάκια ούζο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που έβρασαν. Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και ελαιόλαδο. Μόλις σοταριστούν τις σβήνουμε με ούζο.
Αφού περάσουν 5’ ρίχνουμε χυμό τομάτας και 3 ποτήρια νερό απ’ αυτό
που κρατήσαμε στην αρχή. Ρίχνουμε το κριθαρότο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
Μετά το βάζουμε στο φούρνο στους 180 C για 25’ στον αέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *