Υλικά
- 500γρ Χορτόσουπα Κρήτης
(σιμιγδάλι, παντζάρι, σπανάκι, ντομάτα, - 2 κουταλιές της σούπας
πελτέ ντομάτας - 4 κλωνιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 μιρκά ξερά κρεμμύδια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200γρ ξηρό ανθότυρο Κρήτης
τριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα 9 ποτήρια νερό, προσθέτουμε πελτέ (2 κ.σ),
ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό (4 κλωνιά), 2 μικρά ξερά κρεμμύδια,
1/2 κουταλάκι πάπρικα. Αφού βράσουν προσθέτουμε το ζυμαρικό
(φλυτζάνι τσαγιού) και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και τυρί τριμμένο
(κατά προτίμηση, ξηρό ανθότυρο Κρήτης).
Και καλή σας όρεξη!
Η χορτόσουπα Κρήτης με την ποικιλία λαχανικών (παντζάρι – σπανάκι – ντομάτα) είναι πολύ απολαυστική και νόστιμη. Μπορεί να αποτελέσει είτε το πρώτο πιάτο
στο μεσημεριανό τραπέζι, είτε ένα ελαφρύ και νόστιμο βραδινό,
με πολύ μεγάλη διατροφική αξία.