Ντακάκι Χαρούπι

Υλικά για τη Σαλάτα

  • 150gr ντακάκια χαρουπιού
    (από 100% χαρουπάλευρο ολικής άλεσης)
  • 1 μιρκό μαρούλι
  • Iceberg
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 15-20 ντοματίνια
    (κομμένα στη μέση)
  • 4 μικρά αγγουράκια
    (κομμένα σε κύβους)
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • 1/2 αβοκάντο 
    (κομμένο σε κύβους)
  • 1 πορτοκάλι
    (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)
  • 1 χούφτα κουκουνάρια
    (ψιλοκαβουρδισμένα)

Υλικά για τη Σάλτσα

  • 2 πορτοκάλια ακέρωτα
    (κρατάμε το φλοιό και το χυμό)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
  • 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε 
για μία ώρα πριν τη σερβίρουμε για να βγάλει τα αρώματα της.
Πλένουμε, κόβουμε και τοποθετούμε σε ένα μπώλ τη σαλάτα
και περίπου 150gr ντακάκια χαρουπιού.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα, ανακατεύοντας να πάει παντού.
Γαρνίρουμε με τις λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού
και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια. Και καλή σας όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *