Μαύρη Φακή Ελλάδος

Υλικά για σαλάτα

  • 2 ντομάτες κομμένες κυβάκια
    ή ένα αβοκάντο κομμένο σε κύβούς
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 30ml βαλσάμικο ξύδι
  • 100γρ ελιές ροδέλες
  • 100γρ μαλακό τυρί κατσικίσιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού
    16 βότανα και μπαχαρικά
  • 150ml ελαιόλαδο

Υλικά στο βράσιμο

  • 250γρ Μαύρες Φακές Ελλάδος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αγριοκύμινο

Εκτέλεση

Τα υλικά (για το βράσιμο) τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με 900ml νερό για 15 λεπτά.
Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ προσθέτοντας τα υλικά για τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *