Κριθαρένιος Ντάκος

Υλικά

  • Κριθαρένιος Ντάκος (καύκαλα)
  • ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένη ντομάτα
  • άγρια κάπαρη Σύρου
  • ρίγανη – αλάτι
  • μυζήθρα

Εκτέλεση

Περνάμε ελαφριά κάτω από τη βρύση το γνήσιο Ντάκο – γόνδολα
(αλεσμένο σε πέτρα, ψημένο σε πέτρα κομμένο στο χέρι)
και το τινάζουμε να φύγει το νερό.
Του ρίχνουμε από πάνω αρκετό ελαιόλαδο και αφού το πιει
προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, ρίγανη, άγρια κάπαρη Σύρου,
αλάτι όσο θέλουμε και μπόλικη μυζήθρα.
Συνοδέψτε τη χιλιονόστιμη σαλάτα με Κρητική ρακί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *