Οσπριάδα Κρήτης

Υλικά

  • 300γρ Οσπριάδα Κρήτης
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 5 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα όσπρια από βραδύς, τα βράζουμε σε 2 λίτρα νερό για μία
και πλέον ώρα. Ξαφρίζουμε τακτικά. Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί χλιαρό νερό. Κόβουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλινο σε χοντρά
κομμάτια, τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά να βράσει η σούπα για 40 λεπτά ακόμα.
Στο τελευταίο 20-λεπτο προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, κι αφήνουμε
τη σούπα να χυλώσει. Σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας
χυμό λεμόνι και τριμμένο κάρδαμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *