Κόκκινες Φακές

Υλικά

  • 250 γρ Κόκκινη Φακή
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
  • 1 πατάτα μεγάλη
  • 2 καρότα
  • 3 γλυκιές πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καυτερές πιπερίτσες
  • 2 κουταλιές της σούπας
    πελτές ντομάτας
  • ματζουράνα, θυμάρι, δυόσμος
    αλάτι, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε 2 νερά τις φακές (έτσι μειώνεται ο αφρός κατά το βρασμό).
Χοντροκόβουμε πατάτα, καρότο, κρεμμύδι, κόκκινες
πιπεριές και τα φρέσκα φυλλαράκια από τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε θυμάρι, δυόσμο, σκορδάκι, καυτερή πιπερίτσα,
φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό,
όλα τα χοντροκομμένα λαχανικά και τις φακές.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 20’. Χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ
και την αδειάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα μπαχαρικά και περιμένουμε να μαλακώσουν
σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά
για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ, λίγο αλάτι και τ’ αφήνουμε
να βράσουν για 3 λεπτά. Η σούπα είναι έτοιμη. Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο
με κρουτόν φυσική γεύση ή φύλλο βασιλικό. Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *