Η RAKS Πετράκης είναι μια πρωτοπόρος Κρητική Εταιρία παραγωγής και εμπορίας παραδοσιακών προϊόντων διατροφής χωρίς συντηρητικά. Κάθε παραδοσιακό προϊόν που φτιάχνουμε, είναι ένα ταξίδι αναμνήσεων, αλλά κι ένα ιερό προσκύνημα στον τόπο, τη γη, αλλά και τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Ψάξαμε και βρήκαμε ανθρώπους που οι ήχοι της ψυχής τους γονατίζουν ακόμα στο παρελθόν με σεβασμό. Συνεργαζόμαστε με 200 και πλέον τέτοιους παραγωγούς.

Προσπαθήσαμε μέσα από τα προϊόντα μας, να στηρίξουμε το γιατί η ελιά αποτελεί το ιερό δέντρο καθώς και την ανεκτίμητη αξία των φυτών και των βοτάνων της Κρητικής γης που παράγουν ένα διαφορετικό μέλι, ένα διαφορετικό τυρί, κρασί, παξιμάδι κ.λ.π. Μέσα από τα προϊόντα RAKS αναβιώνουν οι γεύσεις της παραδοσιακής Κρήτης.

Δεν υπάρχει κανένα χάπι που να υποκαθιστά την Κρητική διατροφή, η οποία παραμένει ζωντανή μέσα από τα προϊόντα μας. Στα προϊόντα RAKS συμμετέχουν και οι πέντε αισθήσεις. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να φέρουμε στο τραπέζι σας διατροφικές συνήθειες των αρχών του περασμένου αιώνα.

Είμαστε περήφανοι γιατί παράγουμε προϊόντα, διαφυλάσσοντας τις αυθεντικές γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα της Κρητικής Μεσογειακής διατροφής.

Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας, που φημίζεται για τον ήλιο, τη θάλασσα και τη γη του.

Είμαστε περήφανοι για τη διατροφική μας παράδοση, που ξεκινάει από την εποχή του Μίνωα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Κάθε προϊόν που φτιάχνουμε και εντάσσουμε στη συλλογή μας είναι κάτι διαφορετικό και δε μοιάζει με κανένα ανταγωνιστικό.

Είναι καινοτόμα προϊόντα, φτιαγμένα με συνταγές των προγιαγιάδων μας. π.χ. παξιμαδάκι από 100% χαρουπάλευρο, παξιμάδι από 100% κριθάρι, πετιμέζι με αρμπαρόριζα, χαρουπόμελο, ελληνικό φιστικοβούτυροαπό 100% Σερραϊκό φιστίκι και πλήθος άλλων προϊόντων με κορυφαίο συστατικό τους, είτε στη γεύση, είτε στη συντήρηση, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Προσέξαμε ότι όλες οι συνταγές που υλοποιήσαμε, συνταγές του 1920-1940 είναι χωρίς γλυκαιμικό φορτίο κι αυτό ακολουθήσαμε.