Υλικά
- 500γρ Τρίχρωμη Φακή
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι
για όλες τις χρήσεις - 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις φακές από το βράδυ.
Το πρωί τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα υλικά, τα ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια
ή μπιφτεκάκια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 15 – 20 λεπτά.