Τρίχρωμη Φακή

Υλικά

  • 500γρ Τρίχρωμη Φακή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι
    για όλες τις χρήσεις
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις φακές από το βράδυ.
Το πρωί τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα υλικά, τα ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια
ή μπιφτεκάκια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 15 – 20 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *